Първо заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, след като

...
Първо заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, след като
Коментари Харесай

Отново на една маса: ВСС се събира, ще се присъедини ли отстраненият Гешев?

Първо съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет, откакто с 16 гласа кадровиците взеха решение да предложат на президента Румен Радев да приключи предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев.Това се случи след многочасово съвещание, което се организира в два обособени дни. Иван Гешев пък не участва персонално сега на взимане на решението, защото по-рано бе отпътувал към Страсбург.

Не се знае и дали той ще се появи на днешното съвещание. Формално има право на това, защото до подписването на президентския декрет към момента е настоящ основен прокурор. Гешев бе поканен и на чуване в парламентарната комисия по правни въпроси през вчерашния ден, само че не се яви. 

Към момента няма изясненост и кой ще го наследи краткотрайно, в случай че Румен Радев подпише указа за предварителното му премахване. На идното си съвещание Пленумът ще разиска въпроси, които останаха неразгледани на съвещанието преди седмица, когато дебатът всъщност по отношение на освобождението на Гешев от поста стартира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР