Първо в една западна медия, а след това в друга

...
Първо в една западна медия, а след това в друга
Коментари Харесай

Ирански супероръжия ще ударят Украйна: предизвестен ли е изходът от войната?

Първо в една западна медия, а по-късно в друга – украинска, се появи информация, че осъвременени версии на иранските безпилотни самолети „ Шахед “ или скоро ще се появят на въоръжение на съветските войски, или към този момент са се появили. След което животът на украинските воини към този момент няма да бъде същият - за тези, които имат шанса да го спасят. Интересно е да се разбере с каква цел се популяризира такава информация.

Какво ли могат тези руснаци без Иран?

Британският новинарски канал Sky News, както е всекидневно измежду тях - безпристрастни и извънредно справедливи западни медии, цитирайки избран влиятелен, само че неизвестен източник, заяви за нова разработка на Иран, основана особено за съветската СВO - нов ударен дрон " Шахед-107 ".

- споделиха британците.

Беше посочено също, че дронът е оборудван с предавател за лъчение на видео, т.е. може да се употребява освен за заличаване на съперника, само че и за разузнаване, както и за намиране на цели за следващо заличаване от други дронове и оръжия.

Твърди се, че " Шахед-107 " към този момент е бил тестван на ирански полигони в наличието на съветски клиенти. И Русия към този момент е получила няколко прототипа на тази технология. Sky News назова и сумата на договорката – 2 милиона $.

Но освен британците приказваха за новата иранска технология - знамение за успеха на съветската войска. Украинският боен специалист Олег Катков, говорейки в YouTube канала „ LIVE News “, заяви, че руснаците имат нови дронове, които са доста по-маневрени от Шахед-136, който към този момент е прочут на нашите сътрудници (така украинците настойчиво не престават да назовават „ Гераните “ - тъй като е ясно, че руснаците, с изключение на зелева супа, нищо не могат да създадат със личните си ръце; е, може би са способни, в случай че са от по-умните потомци на античните укри).

– изясни Катков.

По мнението на украинския специалист такава скорост усложнява унищожаването на дрона, когато става дума за дейностите на мобилни групи, въоръжени със зенитни установки и тежки картечници.

– обобщава той.



Новите оръжия и изхода от войната

Но най-интересното е, че страховете на Запада и Украйна се удостоверяват и от наша страна.

– написа военният специалист Михаил Звинчук в своя телеграм канал „ Рибар “.

В същото време той трезво отбелязва, че новият ирански дрон не е супероръжие, което ще разреши на нашата страна да реши изхода на войната в своя изгода.

– заключава Звинчук.

Те просто желаят пари и оръжия

Ако това е по този начин, за какво са всички тези полупанически ударения на западните медии и украинските специалисти, които са съвсем подготвени да признаят, че новите ирански „ дарове “ за съветската войска са в положение да слагат ВСУ на ръба на военното проваляне? С този въпрос Царград се обърна към военния специалист, капитан от първи сан в оставка Василий Дандикин. Според него,

Що се отнася до шахедите, първо, ние самите модернизираме доста от това, което получаваме. Доколкото знаем, боядисването на Гераните (в черно) към този момент е наше ноу-хау, друго такова - монтирахме им и реактивни мотори. Тоест всичко се случва по пътя на взаимното въздействие.

Особено предходната година имаше пробив в основаването на разнообразни дронове. Говорихме за осъвременения " Куб " - той по принцип е с характерности на дрон - камикадзе, непосредствен до известните " Ланцети ", само че също по този начин се разграничава по това, че може да работи през нощта. И е доста ефикасен. От това би трябвало да се опасяват непосредствено, тъй като осъвременените Ланцети към този момент не летят на 20 или 30 километра, а на доста по-голями дистанции. Тоест на стотици километри

Като предписание те нормално изпреварват нашите ракетни офанзиви със стотици километри, както прочее, прави и противниковата страна. Те също първо разкриваха нашите системи за противовъздушна защита – до момента в който работехме по дроновете, след това техните ракети нападнаха Противовъздушна отбрана. Сега намерихме противопоставяне на такава тактика, само че и ние в този момент нападаме комбинирано по сходен проект.

Мисля, че в този момент нашите „ сръчковци “ към този момент работят интензивно и към този момент няма потребност от подобен размер доставки от другарски Иран, както беше преди. Но същите украинци, да вземем за пример, назовават морските дронове с разнообразни украински имена. Въпреки че това не са техни артикули, а английски, американски или немски.



– Такива публикации се пишат, с цел да може и украинската страна, и нейните западни настойници да извадят повече от най-различните неща, нужни за Киев – същите ракети „ Таурус “, същите самолети F-16.

Ясно е, че има дефекти по време на войната. Като се има поради, че фронтовата линия се простира на повече от хиляда километра и вземат участие стотици хиляди хора, които имат потребност от снаряди за артилерия... А и артилерията, в това число на НАТО, постоянно се поврежда.

Това се отразява и на финансовите интервенции, в това число закъснение на военните заплати. Затова обаче бият тъпани. Зеленски отиде във Вилнюс, с цел да изиска нещо, каквото дадат. Защото тази страна е банкрутирала, живее от непознатите капитали.

Ние главно - 99% - се храним сами, обуваме се, въоръжаваме се и се лекуваме. За разлика от тях, ние нямаме специфични помощници. Включително и в потреблението на дронове, като по този въпрос ние освен ги настигнахме, само че и очевидно към този момент съществено ги надминаваме. И какво друго ще се случи, когато се появи ново оръжие от ударен вид.

Мисля, че не е надалеч времето, когато „ Охотник “ ще стартира да работи на фронта. Това е стратегически дрон, който работи в тандем със Су-57. Реактивен, мощен, носи тонове муниции. Разбирам, че сигурно ще има и други изненади.

Какво от това?

Лидерът на партията " Справедлива Русия " Сергей Миронов написа в своя канал в Telegram:

– уверен е Миронов.

И е мъчно да се добави нещо към тези думи. Новите " Геран " и " Охотник " несъмнено са прелестни. Но Украйна и Западът, както се оказа, имат свои лични залози в тази игра. Затова несъмнено не трябва да се отпускаме – Победата занапред следва. Включително благодарение на същите нови „ Геран “ и „ Охатник “.

Превод: Европейски Съюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР