Първо ще се запознаем с детайлите. През лятото имаше няколко

...
Първо ще се запознаем с детайлите. През лятото имаше няколко
Коментари Харесай

Божидар Божанов за дерогацията: Винаги сме били за това да не се облагодетелства Лукойл

Първо ще се срещнем с детайлите. През лятото имаше няколко консултативни съвета при премиера със служби и отрасловите министерства. Те тогава изготвиха проект, да забележим до каква степен са, да видим вероятен ли е срокът, който те оферират. Ние от " " постоянно сме били за това да не се облагодетелства " Лукойл ". Много от дълго време сме упорствали и страната да се върне контрола над пристанището в Росенец, и да бъде заменен представителя на страната в " Лукойл ", тъй че това да понижава въздействието им и приключването на средства към Руската федерация, сигурно е нещо, което поддържаме ". Така депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на електронното ръководство разяснява пред Българска национална телевизия решението на ГЕРБ да внесе план на решение за преустановяване на дерогацията на " Лукойл ".

На въпрос дали парламентарната им група ще поддържа решението, в случай че то крие заплаха от повдигане на цените на горивата, той отговори: " Както и при машините, мерим риск. Ако е 1%, на процедура заплаха няма. Ако е 70%, е различен въпрос. В тези елементи е значимо да не излизаме с бомбастични изказвания.

Подкрепа за това към този момент изявиха от Движение за права и свободи.

Божанов увери, че манипулиране на машините за гласоподаване не е допустимо. Във вторник краткотрайната комисия за сигурността на машините изслуша ютюбъра Станислав Цанов, който описа, че е желал да приготви видео за устройствата, след което е бил предизвестен от Алексей Петров да не се занимава с тематиката. На съвещанието бе разисквано да се направи стрес тест на машините. Божанов изясни, че сигурно няма време той да се организира преди идния избор на 29 октомври.

Депутатът се е срещнал с данните на Министерство на регионалното развитие, от които станаха видни скандални регистрации по сегашен адрес, при които стотици хора живеят в полето или в една къща или апартамент. " Този действителен проблем трансформира гласа на хората, които живеят там. Те получават едни пришълци, които не живеят действително там, и те избират кмет вместо тях ", разяснява Божанов.

Той изясни, че надзор има - първо при регистрацията, а след това - шест месеца преди изборите. " Хората, които вземат участие в този надзор, да се заемат съществено с тази инспекция, тъй като от време на време нещата наподобяват законни. Например представяме контракт за наем, единствено че дали е тествано, че наемодателят е притежателя на това място? ", изясни депутатът и добави, че сега тези инспекции се вършат ръчно, само че в случай че има електронен указател, те ще могат да стават автоматизирано.

Относно влизането в действие на електронните предписания, той разяснява, че осведомителната акция с лекарите е трябвало да е по-добра. Един от проблемите е, че в случай че докторът е изписал едно лекарство, фармацевтът не може да го размени по закон. " Електронната рецепта демонстрира дефицитите на процеса, които ги е имало и преди, само че са били заобикаляни. И на мен ми се е случвало фармацевт да ми каже, че няма това, което ми е предписано, и да отида в друга аптека. Но като го няма в три аптеки, вземаш сурогат ", разяснява Божанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР