Първо, да кажем няколко думи за празника, защото проблемите в

...
Първо, да кажем няколко думи за празника, защото проблемите в
Коментари Харесай

Каракачанов обясни за експертното правителство и даде ценен съвет на президента Радев

Първо, да кажем няколко думи за празника, тъй като проблемите в последните десетилетия, когато означаваме годишнина, чуваме повече клишета, в сравнение с същинска размисъл за деня. Убеден съм, че половината политици у нас считат, че България е свободна, откогато се е освободила от турско иго, само че истината е, че това се случва след 30 години. Това съобщи министърът на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов в телевизионно изявление.

"България се самообявява за самостоятелна страна. Никой не ни е провъзгласил, а ние сами сме се оповестили за такава. Политическият хайлайф е бил обединен и България се прогласява за самостоятелна във Велико Търново и всичко това се случва, тъй като българите са знаели какво желаят, само че не тая или оная партийка ", добави той.

Той разяснява и предлагането му да се изготви експертно държавно управление.

"Не считам, че това държавно управление не си прави работата, само че е наложително да има разговор сред институциите, а не война. Ако желаеме да има естествен разговор, би трябвало да се търси компромис. Още на 6-ти септември споделих, че е належащо президент, министър председател и представителите на гражданското общество да седнат на една маса и да начертаят пътя на България ", изясни вицепремиерът.

"Изгодно е да се плюем и да се ненавиждаме, всяка партия добре си парцелира електората и се настройва за избори. 30-годишният модел на опълчване и ненавист ни направи най-бедната и бързо изчезваща нация. След 30 години нашите деца ще бъдат малцинство в личната си страна. Не можем да си затваряме очите, че грамотността понижава ", сподели още Каракачанов.

"Ако седнат за разговор и двете страни ще би трябвало да създадат взаимни отстъпки. Големият спор е дали да има предварителни избори, експертно държавно управление или друго. Да се направи едно държавно управление от враждуващите лагери и в България да бъдат създадени естествени избори ", съобщи министърът на защитата.

"10-15 хиляди души не са народа. Да се съберат 200 000 на площада и ще седнем да приказваме ", добави той.

Каракачанов показа, че не е разговарял през днешния ден нито с премиера Борисов, нито с президента Радев.

"С Радев за последно съм приказвал на 1-2и септември и не по политически тематики. Очите на страха са огромни и може би това, което предлагам е в прорез със сюжета на някои хора.

Ако Радев имаше по-голям политически опит нямаше да чака безусловна капитулация от настоящето държавно управление. Бившият президент Първанов му сподели, че в случай че притисне някой към стената, няма да има разговор. Няма колаборация, а мисля какво да създадем, с цел да облагородим нацията ", заключи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР