Първият звънец на 49-ото Народно събрание ще удари в 10

...
Първият звънец на 49-ото Народно събрание ще удари в 10
Коментари Харесай

Първи звънец на 49-ото Народно събрание в 10 часа

Първият звънец на 49-ото Народно заседание ще удари в 10 сутринта.  След изборите на 2 април в Народното събрание откриха място шест политически обединения.

Най-голямата парламентарна група е тази на ГЕРБ-СДС с 69 депутати, след тях се подрежда групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ с 64.  Следват " Възраждане " с 37 депутатски банки. С една по-малко имат от Движение за права и свободи – 36. Българска социалистическа партия ще са с 23 депутатски гласа, а „ ИТН “ с 11 народни представители.

Специалното студио в сряда ще бъде с водещи Златимир Йочев и Мария Цънцарова

Най-възрастният народен представител и в този парламент е Вежди Рашидов. Той ще открие първото съвещание. Народните представители ще положат клетва, а по-късно би трябвало да си изберат ръководител и заместник-председатели. Задача, която беше сложна за 48-ия парламент.

На този стадий е ясно, че от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ще предложат Росен Желязков, а от „ Възраждане “ Петър Петров. „ Продължаваме промяната-Демократична България “ няма да имат предложение, само че и няма да поддържат това на ГЕРБ.

Най-младият народен представител е на 23 години. Средната възраст на народните представители в 49- ия парламент е към 46 години. Жените са съвсем една четвърт от всички 240.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР