Първият японски пилотен проект за напълно автономно самоуправляващо се превозно

...
Първият японски пилотен проект за напълно автономно самоуправляващо се превозно
Коментари Харесай

Спряха първия напълно автономен автомобил в Япония

Първият японски пилотен план за изцяло самостоятелно самоуправляващо се транспортно средство беше спрян след лек случай с паркиран велосипед, оповестиха публични лица.


Това е последният удар по напъните в международен мащаб за разпространение на транспортните средства без водачи - технология, която може да бъде изключително потребна в застаряваща Япония.

Подобното на рейс транспортно средство без лидер, стартира да действа в Ейхейджи в префектура Фукуи в централна Япония през май, съобщи Агенция Франс Прес.

Това се случи, откакто предходната година Япония позволи потреблението на самоуправляващи се транспортни средства от равнище 4 по публичните пътища, което значи, че те могат да се движат единствено в стеснен регион.

В неделя то удари велосипед, който беше паркиран на пътя, съобщи локалният чиновник Норифуми Хирамото.

Никой от четиримата пасажери не е бил ранен, а разработчиците на автомобила проверяват повода, сподели той.

" Спираме употребата, до момента в който не се обясни повода за случая ", сподели той.

Говорител на полицията във Фукуи удостовери, че при случая няма потърпевши.

Превозното средство, проектирано да заобикаля трудности благодарение на датчици и радари, се е движело с оптималната скорост от 12 километра в час.

Спирането идва единствено дни откакто калифорнийските управляващи преустановиха тестванията на коли без водачи като роботакси от дъщерното сдружение Cruise на General Motors след поредност от катастрофи и други проблеми.

Подобно на други индустриални страни, Япония изследва опцията за допускане на технологии за самоуправление по публичните пътища.

Япония, която обмисля да облекчи възбраната за услуги за транспорт на пасажери, с цел да облекчи дефицита на таксиметрови водачи, има за цел да позволи потреблението на коли от равнище 4 на 50 места в границите на три години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР