Първият японски пилотен проект за напълно автономно самоуправляващо се превозно

...
Първият японски пилотен проект за напълно автономно самоуправляващо се превозно
Коментари Харесай

Инцидент спря първия самоуправляващ се автомобил в Япония

Първият японски пилотен план за изцяло самостоятелно самоуправляващо се транспортно средство беше спрян след лек случай с паркиран велосипед, оповестиха публични лица.

Това е последният удар по напъните в международен мащаб за разпространение на транспортните средства без водачи - технология, която може да бъде изключително потребна в застаряваща Япония.

Подобното на рейс транспортно средство без лидер, стартира да действа в Ейхейджи в префектура Фукуи в централна Япония през май, съобщи Агенция Франс Прес.

Това се случи, откакто предходната година Япония позволи потреблението на самоуправляващи се транспортни средства от равнище 4 по публичните пътища, което значи, че те могат да се движат единствено в стеснен регион.

В неделя то удари велосипед, който беше паркиран на пътя, съобщи локалният чиновник Норифуми Хирамото.

Никой от четиримата пасажери не е бил ранен, а разработчиците на автомобила проверяват повода, сподели той.

" Спираме употребата, до момента в който не се обясни повода за случая ", сподели той.

Говорител на полицията във Фукуи удостовери, че при случая няма потърпевши .

Превозното средство, проектирано да заобикаля трудности благодарение на датчици и радари, се е движело с оптималната скорост от 12 километра в час.

Спирането идва единствено дни откакто калифорнийските управляващи преустановиха тестванията на коли без водачи като роботакси от дъщерното сдружение Cruise на General Motors след поредност от катастрофи и други проблеми .

Подобно на други индустриални страни, Япония изследва опцията за допускане на технологии за самоуправление по публичните пътища.

Япония, която обмисля да облекчи възбраната за услуги за транспорт на пасажери, с цел да облекчи дефицита на таксиметрови водачи, има за цел да позволи потреблението на коли от равнище 4 на 50 места в границите на три години .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР