Първият училищен звънец за тази година би на 17 септември

...
Първият училищен звънец за тази година би на 17 септември
Коментари Харесай

Българчетата в Атина с подарък православната книга "Свети Лука Доктора" за първия учебен ден


Първият учебен звънец за тази година би на 17 септември за възпитаниците на Българското неделно учебно заведение "Св.св. Кирил и Методий" в Атина.

Всяка неделя дребните ни сънародници, живеещи в гръцката столица се събират, с цел да учат български език и литература, география и история на България. За първия образователен ден децата получиха като подарък детската православна книга "Свети Лука Доктора".

Автор на книгата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев. "След огромния триумф на кино лентата за свети Лука Кримски "Светителят хирург", книгата "Свети Лука Доктора" бе естествено продължение. Мога да ви уверя, че скоро българчетата не са се докосвали до сходно четиво. Книгата "Св. Лука Доктора" е книга за доброто", сподели пред БГНЕС създателят на детското четиво.

Книгата "Свети Лука Доктора" е трогателен роман за живота и популярните открития в медицината на един от най-великите светци на 20-и век - Лука Кримски вълшебник.

И други образователни заведения в чужбина са декларирали предпочитание да подарят книгата "Свети Лука Доктора" на възпитаниците си за Деня на християнското семейство (21 ноември). Иначе книгата ще може да бъде открита в единствено в православните храмове в България, а също по този начин и на уеб страницата на създателя на "Свети Лука Доктора"- www.angelbonchev.com. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР