Първият транш от 3 млрд. евро (около 3,25 млрд. долара)

...
Първият транш от 3 млрд. евро (около 3,25 млрд. долара)
Коментари Харесай

ЕС отпуска първия транш от 3 млрд. евро помощ за Украйна

Първият транш от 3 милиарда евро (около 3,25 милиарда долара) от пакета финансова помощ на Европейски Съюз за Украйна ще бъде изплатен във вторник, съобщи Анадолската организация. Помощта на обща стойност 18 милиарда евро беше отпусната през предишния месец, 

" Да помогнем на Украйна да посрещне финансовите си потребности, с цел да посрещне съветската експанзия, е по едно и също време извънредно значимо и незабавно ", съобщи в Twitter ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Комисията работи с оптималната експедитивност и увереност ", сподели Фон дер Лайен и добави, че първите 3 милиарда евро от обещаните средства ще бъдат изплатени във вторник.

На 10 декември 2022 година Европейският съвет одобри пакета за подкрепяне, чиято цел е да даде опция на Европейски Съюз да подкрепи финансово Украйна през 2023 година с 18 милиарда евро. По-късно решението беше утвърдено от Европейския парламент на 14 декември.

В сходство с предлагането на Европейската комисия парите ще бъдат употребявани за поддръжка на съществени публични услуги, в това число лечебни заведения и учебни заведения, и за обезпечаване на жилища за преместените хора, както и за възобновяване на сериозната инфраструктура, разрушена от Русия, съобщи Европейският парламент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР