Първият сериозен снеговалеж доведе до катастрофи, закъсали коли, пътни блокади

...
Първият сериозен снеговалеж доведе до катастрофи, закъсали коли, пътни блокади
Коментари Харесай

Сняг, студ и силен вятър доведоха до катастрофи, пътни блокади и аварии по мрежата


Първият сериозен снеговалеж докара до произшествия, закъсали коли, пътни блокади и повреди по мрежата. Едно от тежките катастрофи е в Монтанско, където водач на снегорин загуби живота си.

Инфарктен зимен ден и за водачи, и за управляващи. В област Монтана, с изключение на съдбовния удар сред снегорин и камион, имаше и десетки повреди в електроснабдяването, които като се изключи че оставиха за известно време хиляди без ток, провокираха и съществени проблеми с мобилната мрежа.

Сблъсък сред снегорин и тежкотоварен автомобил с турска регистрация при село Смоляновци затвори Е-79 към четири сутринта. Според очевидци камионът поднесъл. Колоните и в двете направления бяха километрични с часове.

Един от многото закъсали камиони беше цялостен с крави. Докато бъде изтеглен, минават часове. В тапата попада и румънско семейство, което пътува по неотложност към болница в Турция.

Според управляващите водачите били предупреждавани – досега, в който полицията се изтегля поради запушалка на различния път сред Монтана и Видин. Причина се оказват закъсали камиони, чието прекосяване там е неразрешено.

Заради случаите с камиони, придвижването на всички тежкотоварни от Враца към Монтана бе спряно до обед. Повечето водачи избраха да изчакат. Закъсали тирове бяха изтегляни на пътя за Оряхово още рано сутринта.

Проходът на Републиката и Подбалканският път са едва заледени. Пътят за " Бузлуджа " не е наличен, а този към " Шипка " е пристъпен.

Снегът, студът и мощния вятър в страната в последния почивен за учениците ден не доведоха до засилен трафик и той остана относително спокоен. На автомагистрала „ Хемус “ вечерта придвижване съвсем няма, а макар изобилния снеговалеж през целия ден и през цялата нощ, пътищата са разчистени.

Подобна е ситуацията и в цялата страна. Няма огромни усложнения в трафика на никое място.

Въпреки това за 24 часа до през днешния ден сутринта са станалите 13 тежки произшествия. Ранени са 23-ма, а един човек е изгубил живота си. Затова апелът към водачите, тръгнали на път, е да карат деликатно с подготени за зимните условия коли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР