Първият самолет с акумулаторна батерия в Норвегия катастрофира и се

...
Първият самолет с акумулаторна батерия в Норвегия катастрофира и се
Коментари Харесай

Провал: Първият норвежки електрически самолет катастрофира

Първият аероплан с акумулаторна батерия в Норвегия катастрофира и се приземи в езеро, като водачът и пасажерът в него са се измъкнали невредими. Инцидентът се счита за крах за авиационната тактика на страната, оповестява „ Сабах “.

Собственикът на самолета, летищният оператор „ Авинор “, съобщи пред Ройтерс предходната година, че се надява търговски пътнически полети с електрически самолети да започват до 2025 година

Двуместният аероплан е пилотиран от основния изпълнителен шеф на „ Авинор “ Даг Фолк-Петерсен , който беше поканил високопоставени пасажери, с цел да покаже опциите на електрифицирането.

Снимки, оповестени от норвежките медии, демонстрират самолета Alpha Electro G2, създаден от словенския „ Пипистрел “, с нос надолу и отчасти потънал в края на езерото край Арендал в южна Норвегия.
 
Norway's first electric plane carrying 2 people crash lands on a lake near Arendal; no casualties reported
— DAILY SABAH (@DailySabah)

Причината за злополуката не беше директно изяснена.

Спътник на Фолк-Петерсен по време на злополуката е бил Аасе Марте Хоригмо , младши държавен министър, а министърът на околната среда Ола Елвестуен е летял в него по-рано денем . Правителството изиска от „ Авинор “ да създаде стратегия за електрифициране на цялата вътрешна авиация до 2040 година
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР