Първият проучвателен мандат се провали, а вторият не дава по-големи

...
Първият проучвателен мандат се провали, а вторият не дава по-големи
Коментари Харесай

БСП и ДПС призоваха да се работи за правителство с третия мандат, отписаха кабинета Денков

Първият изследователски мандат се провали, а вторият не дава по-големи шансове, като се има поради идентичният модел на първите две политически сили. Това разгласи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната си група във връзка старта на новия политически сезон.

От трибуната на Народното събрание той добави: „ Това, което би трябвало да ангажира отговорността на всички ни, е третият мандат . Без значение какви биха били последствията за рейтинги и изборни резултати, отговорността пред обществото и бъдещето на страната изисква да намерим решение за постоянен кабинет с явен небосвод и съответни задания за осъществяване. Народът чака това от нас, това е и главното ни обвързване и няма да има опрощение за никого, в случай че се провалим в този опит. “

От името на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ водачът на групировката Корнелия Нинова също отписа втория мандат, който е на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и на номинирания за министър председател Николай Денков.

Нинова разгласи, че за Българска социалистическа партия имало шест значими неща, за които щели да положат доста старания. Първото било да се подсигурява политическа непоклатимост посредством сформиране на постоянно държавно управление.

„ Очевидно, всички гледаме към този момент към третия мандат и там е последният късмет за това. Ние бихме го нарекли мандат на разсъдъка. Стига страсти. Нека с разсъдък, само че без неприемливи взаимни отстъпки, без подмолни контракти, намерено, да се опитаме да сложим завършек на политическата неустойчивост “, прикани Корнелия Нинова.

Политическа партия пък към този момент внесоха в деловодството на Народното събрание (НС) документа , чието приемане е изискване да предложат състав на министерски съвет. Той бе префасониран от проекторешение на проектодекларация след претенциите на Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.

От името на „ Продължаваме промяната “ Николай Денков през днешния ден прикани документът да бъде признат от Народно събрание, с цел да се излъчи държавно управление с втория мандат.

Христо Иванов от „ Демократична България “ също изиска препоръчаната декларация да бъде прегледана , с цел да се създаде документ, който да начертае пътя напред. Според него постоянно държавно управление следва да се излъчи от сегашния парламент, само че не какво да е държавно управление, а такова, което да води страната към промяна в звук с голямата икономическа промяна в целия свят.

Председателят на " Български напредък " Стефан Янев разяснява пред кореспонденти в коридорите, че договарянията за втория мандат към момента не престават. Той добави, че има късмет БВ да поддържа проектодекларацията на Политическа партия. 



Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР