Първият подранил щъркел вече е в България. Птицата пристига в

...
Първият подранил щъркел вече е в България. Птицата пристига в
Коментари Харесай

Първият щъркел пристигна в България

Първият подранил щъркел към този момент е в България. Птицата идва в Капитан Димитриево преди да сме си вързали мартеници. Щъркелът е видян от чиновник на Община Пещера, който бил по работа в Капитан Димитриево.

Стоян Йовчев не помни в този край в средата на февруари да е идвал щъркел. С сътрудниците му били толкоз сюрпризирани, че набили спирачки и върнали колата назад, с цел да се убедят, че са видели вярно и не им се е сторило, написа " Марица ".

" Изключително доста се зарадвах, несъмнено ", споделя Стоян Йовчев. " Но в никакъв случай до момента най-малко аз не съм виждал щъркели толкоз рано по нашия регион, в Пещерска община. Дори си мисля дали пък този образец не е презимувал тук, въобще да не е отлитал ".

Предвестникът на пролетта си спретвал гнездо. Това нормално е работа на мъжките, които идват първи и приготвят фамилния дом за женската и бъдещото потомство.

В Пещерския край може и да не са виждали щъркели през февруари, само че в Пазарджик и селата в равнината нееднократно се е случвало птиците да се завърнат доста преди самата пролет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР