Първият по рода си „Музей на ковид страховете“ ще бъде

...
Първият по рода си „Музей на ковид страховете“ ще бъде
Коментари Харесай

Откриват „Музей на ковид страховете“

Първият по рода си „ Музей на коронавирус страховете “ ще бъде открит на 25 май. Създателите от изложба „ Доза “ показват, че задачата е да „ осмислим дружно какво преживяхме и с цел да се надигнем пред ужасите и яростта си с поддръжката и медиацията на художници, поети и писатели “.

По думите им интерактивният план интерпретира контузиите на пандемията. Музеят по едно и също време ще бъде онлайн и офлайн.

„ В траура и хумора, с вярата и подозрението, че наследството коронавирус може да ни направи по-отговорни, по-силни и по-мъдри “, споделят от „ Доза “, представени от Българска телеграфна агенция.

Те показват, че първоначално пандемията ни е изправила пред суматоха, опозиция, съмнение, отвращение, след това са пристигнали навикът, неналичието на смисъл, автопилотът.

„ Повече от година ни съпровождат очевидни и скрити страхове – постоянно в двете крайности, които единствено изкуството и сатирата могат да преработят “, показват от „ Доза “.

Участващите произведения са на Драгомир Костадинов-PXRN, Александър Юзев, Зоран Мише, Мила Янева-Табакова, Мериан Николова и създателите от „ Свободно поетическо общество “. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР