Първият пълнометражен филм за историята на спортните танци в Бургас

...
Първият пълнометражен филм за историята на спортните танци в Бургас
Коментари Харесай

Утре представят първия филм за спортните танци в Бургас

Първият пълнометражен филм за историята на спортните танци в Бургас е дело на известния актьор Красимир Марчев. Премиерата ще се състои на 05 септември /събота/ от 21.00 часа, на открита сцена " Охлюва ".

 

Филмът " 1975 - 2020` Историята " е образен роман за 45-годишното развиване на спортните танци в Бургас. Работата на Марчев по сюжета

продължава цели две години - крайният резултат са 30 въздействащи изявленията. Разговорите улавят ритъма, хубостта и нестихващата страстта на десетки някогашни и сегашни членове на клуб по спортни танци Бургас`75. Бургаските първенци, прославяли името на града и страната по целия свят.

 

Лентата съдържа многочислени архивни видео фрагменти от основаването на клуба до през днешния ден. А началото разумно слага диалог с Цанка Иванова, първооснователят на школа по спортни танци към Младежки дом - Бургас.

 

" Този филм ми донесе доста хубава сила и ентусиазъм. Имах удоволствието да се свържа с доста хора, първенци, съдействали за развиването на спортните танци в нашия град. Имена, потвърдили се в Америка, Канада и съвсем цяла Европа. Публиката ще ги види и чуе тази събота.Вярвам, че всички ще почувстват този заряд. ", показа Красимир Марчев.

 

Лентата е с дълготрайност 115 минути. Входът е свободен.

 

Филмът е осъществен с поддръжката на " Национален фонд просвета " и с общителното подпомагане на Община Бургас. 

 

Повече информация за събитието, може да следите тук: 

 

В България спортните танци се танцуват още от 1970 година. Тогава към момента не са били оповестени за спорт, а са се смятали за изкуство, като част от Художествената самоинициатива. От 1994 година са публично оповестени за спорт в България. От този интервал са и опитите да бъде причислен към олимпийското семейство. Хуан Антонио Самаранч подхваща първата крачка към присъединението, като ги афишира публично като спорт.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР