Първият обвиняем от RICO в Джорджия по делото за намеса в изборите на Тръмп сключва споразумение за признаване на вината

...
Скот Хол, един от 19-те обвиняеми по делото в окръг
Коментари Харесай

Скот Хол, един от 19-те обвиняеми по делото в окръг Фултън, Джорджия за предполагаеми опити за отмяна на президентските избори през 2020 г., стана първият обвиняем, постигнал споразумение с прокурорите в петък.

Хол промени пледирането си от невинен и вместо това се призна за виновен в съда на окръг Фултън по пет обвинения за заговор за извършване на умишлена намеса в изпълнението на изборните задължения, всички престъпления. Хол, служител под гаранция, беше осъден на пет години пробация, глоба от 5000 долара и 200 часа общественополезен труд. Той трябва да напише и извинително писмо до гражданите на щата Джорджия.

Според обвинителния акт се твърди, че Хол е помогнал за незаконното нарушаване на изборното оборудване и кражбата на данни на избиратели в окръг Кофи. Първоначално срещу него бяха повдигнати общо седем обвинения, шест от които свързани с тези усилия.

Той беше арестуван на 22 август според досиетата на затворниците в окръг Фултън и беше първият от 19-те обвиняеми, който се предаде. 

Всички останали обвиняеми се признаха за невинни .

Не е ясно каква информация Хол може да предостави на правителството. Но като условие за неговото споразумение за признаване на вината, Хол ще трябва да свидетелства на всички бъдещи процеси.

Това е история в процес на развитие.

— Мелиса Куин, Джаред Егълстън и Клеър Хаймс допринесоха за този доклад 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР