Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви, че всеки премиер,

...
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви, че всеки премиер,
Коментари Харесай

Борис Джонсън трябва да бъде уволнен, настоя Никола Стърджън

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън разгласи, че " всеки министър председател, който има някакво сходство на власт ", би уволнил английския външен министър Борис Джонсън " от дълго време ".

В изявление за БиБиСи тя имаше поради изтекли мнения на Джонсън от частна вечеря, в която той предизвестил, че " може да има срив " в разговора за Брекзит с Европейския съюз, като изтъкнал, че английското държавно управление няма " кураж ", нужен за сполучливи договаряния с Европейски Съюз, като американският президент Доналд Тръмп можел да свърши по-добра работа.

 Тереза Мей в спор със свои министри за границата с Ирландия
Тереза Мей в спор със свои министри за границата с Ирландия

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис обмисля да подаде оставка

Британският външен министър също по този начин е атакувал финансовия министър Филип Хамънд, наричайки финансовото министерство " сърцето на тези, които желаят да останат в Европейски Съюз ". От записите излиза наяве, че той е предизвестил, че Англия може да остане " заключена в орбита към Европейски Съюз " и че въпросът с ирландската граница - една от главните противоречиви точки в договарянията с Брюксел - е било разрешено да диктува " цялата наша стратегия ".

" Това не е първият път, когато той е правил мнения, които демонстрират, че той е - в действителност мъчно ми е да мисля за дипломатически термин, който да употребявам за него ", посочи Стърджън.

" Просто не считам, че Борис Джонсън е някой, който би трябвало да заема един от най-високите постове в страната . Не считам, че методът, по който се държи, не считам, че опортюнистичният метод, по който слага своите лични ползи непрекъснато пред това, което явно е в най-хубав интерес на страната, е държание, което прилича на някой, който заема този пост ", прибавя шотландският политик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР