Първият медицински хеликоптер е вече боядисан и готов в Италия.

...
Първият медицински хеликоптер е вече боядисан и готов в Италия.
Коментари Харесай

Гвоздейков: До края на януари в България ще има 8 лицензирани хеликоптерни площадки

Първият медицински хеликоптер е към този момент оцветен и подготвен в Италия. Другата седмица ще изпратим инженер и водачи, които ще одобряват дефинитивно машината. Той ще бъде в България до края на януари. Това сподели нощес министърът на превоза Георги Гвоздейков за Интервюто на Нова.

Това е първият от общо 6 машини, а в следствие ще бъдат закупени още 2. В началото на февруари към този момент ще могат да се транспортират пациенти.

По думите му до края на януари ще има 8 лицензирани площадки. „ Общата численост на евентуални претенденти за лечебни заведения са 28. На първо време желаеме на всеки периметър, в който оперира хеликоптера, да има най-малко две приемащи лечебни заведения ", съобщи той.

България получава може би най-хубавата техника в света, която е на пазара в авиационните среди, безапелационен бе транспортният министър.

По думите му би трябвало да бъдат върнати полигоните със симулация на атмосферни условия. „ Тази концепция би трябвало да стане действителност час по-скоро. Това са полигони за безвредно шофиране. При зародила обстановка на пътя, която никой не чака, да можеш да направиш обикновена реакция, която да избави заплашен живот. Симулират се условия като при пороен дъжд, получава се хлъзгава настилка и ниско сцепление, противоположни виражи. По този метод при рискови обстановки водачите ще се приготвят по какъв начин да реагират, ще знаят какви придвижвания да извършат ", изясни министърът.

Подобни полигони могат да бъдат построени в цялата страна. Според него България е закъсняла с построяването на сходни полигони, каквито има в цяла Европа. „ Тази цел няма цена и ние би трябвало да сме подготвени да влагаме в това, с цел да предоставим предварителна защита за сигурност на придвижването. България разполага и с фонд, който е с значителен финансов запас, и тези средства могат да бъдат вложени в такива уреди ", добави Георги Гвоздейков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР