Първият кораб за военноморските сили ще бъде доставен до 2023

...
Първият кораб за военноморските сили ще бъде доставен до 2023
Коментари Харесай

Каракачанов разкри кога ще има нови кораби за ВМС

Първият транспортен съд за военноморските сили ще бъде доставен до 2023 година, а вторият до края на 2024 година, заяви по време на парламентарния надзор вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, като напомни, че общата стойност е 820 милиона лв. без Данък добавена стойност.
В същото време Каракачанов изрази терзанията си от вероятно закъснение за модернизацията на военноморските сили, в случай че се наложи да се заплати цялата сума за бойните самолети: „ Казвам, имам терзания. Няма такава индикация все още.
Разбира се, аз не бих желал това да се случва, защото това няма по какъв начин модернизацията на един от типовете въоръжени сили да бъде за сметка на останалите. Това не е заслужено, не е обикновено, и ще сътвори единствено недобри чувства в персоналния състав на въоръжените сили “.
Забавяне на плана за военноморския флот може да има и единствено, в случай че до 12 юни, до момента в който се приготвя отчетът, се потвърди, че ценовите и механически параметри, които се преглеждат, имат пропуски. В този вид министерството на защитата ще даде опция на компаниите за промяна, изясни Красимир Каракачанов.
„ При подобен вид ние ще създадем всичко допустимо, а точно ще дадем опция на трите компании участнички да си подобрят офертите, в случай че има подобен вид.
Ако не може – при първо разглеждане да се реши, в случай че има надхвърляне на сумата… ще даде опция да си поправят офертите до рамките, които е гласувало Народното събрание с концепцията да стигнем до сключване на контракт. Амбицията ни е до края на годината да имаме контракт за Военноморски сили “, сподели министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР