Първият известен случай на Covid-19 не е бил мъж, който

...
Първият известен случай на Covid-19 не е бил мъж, който
Коментари Харесай

От къде тръгна вирусът на Covid-19? Учените с нови доказателства на тезите си

Първият прочут случай на Covid-19 не е бил мъж, който в никакъв случай не е бил на пазара в Ухан, където се продавали диви и домашни животни, а жена, която е работела на пазара, написа вирусологът Майкъл Уороби от Аризонския университет.

За специалиста това основно парче информация и анализът му на други ранни случаи на Covid-19 в града ясно сочи към скотски генезис на вируса.

Дебатът за това продължава да се води от учените към този момент близо две години, без да е достигнато до някакво доказателство.

Уороби бе един от към 15 специалисти, които през май разгласиха публикация в " Сайънс “ с искане съществено да се обмисли тезата, че вирусът е изтърван от лаборатория в китайския град Ухан.

В последната си обява той показва, че изследването му на произхода на огнището " дава съществено доказателство, че пандемията потегля от пазара за живи животни “.

Според учения неговите разкрития споделят, че " има една огромна алена стрелка, която сочи към пазара Хуанан като най-вероятно място, от което потегля пандемията “.

" Вирусът не е пристигнал от други елементи на Ухан до пазара. Доказателството сочи много съществено към пазара “, споделя Уороби пред Си Ен Ен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР