Първият “гърбав Запорожец доста често е обект на преработки и тунинг

...
Първият “гърбав Запорожец доста често
е обект на преработки и тунинг
Коментари Харесай

ЗАЗ Франкенщайн - видео

Първият “гърбав ” Запорожец много често е обект на преработки и тунинг от по-сериозни и не толкоз майстори. Но точно такава преправка на “отмъщението на Хрушчов ” още не бяхме виждали.

В соцбитието си тази машина е била нормална ЗАЗ-ка 965 модел 1962-а година. Днес от нея не е останало съвсем нищо освен силуетът. Авторът назовава своята кола ЗАЗ Франкенщайн и с това мъчно можем да спорим. На пръв взор наподобява че колата е била окастрена просто от нямане на друга работа, само че в действителност нещата не стоят така.

Преди да пристъпят към работата по трансформацията е бил създаден 3D-макет на бъдещия хот-род, както и предпазен ролбар. Според него покривът е полегат, колелата са изкарани отвън купето, а вътре е налице здрава защитна тръбна клетка.



Купето не е боядисано с цел да изглежда по-яко, фаровете не са истински, а взети назаем от мотоциклети Днепр К-750. Много съществена е прпомяната в силовото задвижване където остарелият мотор с въздушно изстудяване е сменен със съвременен от Audi.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР