Първият ферибот от Кипър за Гърция ще отплава днес на

...
Първият ферибот от Кипър за Гърция ще отплава днес на
Коментари Харесай

След 21 години се възобновява морската пътническа връзка между Кипър и Гърция

Първият ферибот от Кипър за Гърция ще отплава през днешния ден на обед, с което след 21-годишно спиране се възобновява морската пътническа връзка сред двете страни. На церемонията по откриването й тази заран ще участва президентът Никос Анастасиадис. Новата морска линия свързва кипърския град Лимасол и гръцкото пристанище Пирея, като от юни до септември сред тях ще бъдат осъществени 22 двупосочни плавания.

Сто седемдесет и трима души, измежду които и заместник-министрите на корабоплаването и на туризма на Кипър, са първите, които ще отплават по новия маршрут. Фериботът ще транспортира най-много по към 270 пасажери.

Корабът е изцяло освежен и по време на 30-часовото корабоплаване ще предлага комфорт и обслужване като на круизен транспортен съд, в това число с питейни заведения и казино, обявиха от компанията-превозвач. Цените за каюта са от 38 евро до 80 евро на човек с включени пристанищни такси за еднопосочно пътешестване. Таксата за кола е 102 евро, а за мотоциклет – 63 евро. Резервации за над 6500 пасажери и за близо 1500 моторни транспортни средства са направени до момента за всички идни курсове, което е повече от 2 пъти над упованията.

Кипърските и гръцките управляващи виждат в новата морска линия подтик за туризма и развиването на цялото Източно Средиземноморие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР