Първият ден от договореното от САЩ, Русия и Йордания споразумение

...
Първият ден от договореното от САЩ, Русия и Йордания споразумение
Коментари Харесай

Добра новина! Примирието в Сирия работи

Първият ден от контрактуваното от Съединени американски щати, Русия и Йордания съглашение за прекъсване на огъня в Югозападна Сирия, което влезе в действие през вчерашния ден в 12 часа локално време, мина без огромни нарушавания, съобщи Reuters.

За постигнатото съглашение за основаване на "зона за деескалация " в Югозападна Сирия беше оповестено след срещата сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин на форума на Г-20 в Германия в петък.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, основан във Англия, заяви, че "спокойствието преобладаваше " в югоизточната част на Сирия, макар някои дребни нарушавания. В провинциите Дараа и Кунейтра е имало къси престрелки към среднощ, само че това "не заплаши примирието ", съобщи шефът на неправителствената организация Рами Абдел Рахман.



Майор Исам ал Райес, представител на бунтовническата коалиция Южен фронт, подкрепяна от Запада, както и представители на други размирен групи в региона, също оповестиха, че прекратяването на огъня като цяло се съблюдава и ситуацията е релативно спокойна.

"Сирийското преустановяване на огъня наподобява се съблюдава. Много животи могат да бъдат избавени. Резултат от срещата. Добре ", написа Тръмп в Twitter през вчерашния ден.

Syrian ceasefire seems to be holding. Many lives can be saved. Came out of meeting. Good!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 9 юли 2017 година
Представител на сирийското държавно управление уточни, че Дамаск утвърждава съглашението за помирение. "Ние приветстваме всяка стъпка, която може да докара до преустановяване на огъня и до проправи пътя към спокойно решение ", декларирал източникът пред Reuters.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР