Първият арестуван по случая бе синът на националния треньор -

...
Първият арестуван по случая бе синът на националния треньор -
Коментари Харесай

Арестуваха и националния треньор по щанги за корупцията в спортното министерство

Първият задържан по случая бе синът на националния треньор - Иван Иванов-младши, който е специалист в дирекция в спортното министерство

Олимпийският първенец по повдигане на тежести и сегашен треньор на националния тим на България Иван Иванов също е бил задържан по отношение на корупционния скандал в Министерството на младежта и спорта, разразил се в петък (15 декември).

Иванов не е водил съботната подготовка на тима, а е бил заместен от помощника си Никола Колев, заяви bTV.  Първият задържан по случая бе синът на националния треньор - Иван Иванов-младши, който е специалист в дирекция в спортното министерство.



Ето и цялата корупционна история, развихрила се в петък:

От шефа на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид е пожелан подкупът от 62 хиляди лв., с който е заловен специалист от Министерството на младежта и спорта. Парите били, с цел да му обезпечат 1,2 млн. лева за образуване на европейско състезание следващата година и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация. Това стана ясно от публично изказване на зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

Парите били белязани, а служителят Иван Иванов е арестуван. Арестът е осъществен в петък в постройката на спортното ведомство на бул. “Васил Левски ”. Задържаният работи като специалист в дирекция на министерството.

По-късно в петък бяха задържани още двама души, в това число шефката на дирекцията. Те бяха изведени с белезници и качени в патрулки. По информация на “24 часа ” има и още отведени за разпит.

Разследването почнало, откакто шефът на федерацията по повдигане на тежести се оплакал в антикорупционната комисия, че му желаят рушвет. След като не употребява съответните имена, само че бе запитан за Маджид и Иванов, Кръстев сподели, че не отхвърля информацията. В понеделник от прокуратурата ще дадат нов брифинг.

От държавното обвиняване желаеха повече време за детайлности, защото при тях казусът е пристигнал по обяд. Градският прокурор Илиана Кирилова посочи, че специалистът е арестуван за 24 часа. Извършват се обиски, претърсвания и разпити.

“Ръководството на Министерството на младежта и спорта оказва цялостно подпомагане на Софийската градска прокуратура и на Комисията за противопоставяне на корупцията. Задържаното лице е на експертна служба в дирекция на ММС и няма никакви управителни функционалности ”, оповестиха от спортното министерство след първия арест.

“Поздравявам службите за добре свършената работа. В министерството няма място за корупция ”, съобщи противоречивият министър Димитър Илиев.

Европейското състезание по повдигане на тежести ще се организира от 12 до 20 февруари в “Арена София ”.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР