Първите зелени регистрационни номера на електрически автомобили бяха поставени днес.Целта

...
Първите зелени регистрационни номера на електрически автомобили бяха поставени днес.Целта
Коментари Харесай

Новорегистрираните електрически коли със зелени табели, старите и хибридите - не

Първите зелени регистрационни номера на електрически коли бяха сложени през днешния ден.

Целта е този тип транспортни средства да бъдат по-лесно разпознаваеми от останалите, при които има мотор с вътрешно горене, изясни контрольор Бранимир Андонов от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Новите регистрационни номера с изписани в зелено знаци ще имат наложителните реквизити както и останалите – знамето на Европейски Съюз и съкращението BG. При тези на колите ще има 8 знака, този път първите два няма да са буквени редуциране на регионален град, а съкращението ЕА (електрически автомобил), 4-цифрен номер и още два буквени знака. При мотоциклетите общият брой на всички знаци ще е с 1 по-малко, те ще стартират със съкращението ЕМ (електрически мотоциклет/мотопед), 4-цифрен номер и писмен знак.

Важно конкретизиране е, че притежателите на електрически моторни транспортни средства, които към този момент са ги записали и са им сложени елементарни регистрационни номера, не е нужно да ги подменят със зелени. Ако имат желанието, те биха могли да го сторят, само че напълно непринудено. Друг значим миг, е че зелени номера няма да се слагат на хибридни коли. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР