Първите военни самолети, превозващи предимно европейски граждани, евакуирани от Нигер,

...
Първите военни самолети, превозващи предимно европейски граждани, евакуирани от Нигер,
Коментари Харесай

Кацнаха първите самолети с евакуирани европейци от Нигер, сред тях и българи

Първите военни самолети, пренасящи най-вече европейски жители, евакуирани от Нигер, кацнаха в Париж и Рим в сряда , като се чака Франция и други страни да извозят своите жители от западноафриканската страна след преврата предходната седмица, предава Ройтерс.

Военна хунта и неговото държавно управление на 26 юли. Поради риска от ескалация на спора Франция, някогашната колониална мощ, управлявала Нигер, Италия и Испания обявиха, че.

Първият френски полет излетя от Нигер във вторник вечерта и кацна в Париж рано в сряда с 262 души на борда, съгласно публицисти от Ройтерс.

Италиански боен аероплан, пренасящ 87 евакуирани от Нигер, дойде в Рим рано в сряда, съгласно публицисти на Ройтерс на летището.

В самолета са пътували 36 италианци, както и 21 жители на Съединени американски щати, четирима българи , двама австрийци и по един жител на Англия, Нигер, Унгария, Сенегал и Нигерия, както и военнослужещи.

В Министерство на външните работи бе получен сигнал от българска туристическа организация за четирима сънародници на територията Нигер, нуждаещи се от евакуация. Министерство на външните работи заяви, че е подхванало съответни дейности в тясна съгласуваност с сътрудниците от Европейския съюз за намиране на разновидности за евакуация на българските жители, без да бъде пожертван техният живот.

В резултат на взаимните дейности, рано сутринта на 2 август четиримата български жители напуснаха Нигер с полет, проведен от Италия, и към този момент кацнаха в Рим.

Министерство на външните работи благодари на нашите сътрудници от Европейски Съюз и най-много на Италианската република и Френската република, както и на Европейската работа за външна активност за оказаното подпомагане, което способства за своевременното и гладко прибиране на сънародниците ни.

Очаква се Франция да извърши още полети за евакуация в сряда.
 Франция отхвърли да възнамерява военна интервенция в Нигер
Франция отхвърли да възнамерява военна интервенция в Нигер

След обвиняванията на хунтата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР