Първите внесени законопроекти в деловодството на НС вече са факт.

...
Първите внесени законопроекти в деловодството на НС вече са факт.
Коментари Харесай

Първите внесени законопроекти в НС: За пенсиите, за личната помощ, НСО и за Комисия по ревизия

Първите импортирани законопроекти в деловодството на Народно събрание към този момент са факт. Депутатите от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ внесоха законопроекти за преизчисляване на пенсиите, измененията в Закона за персоналната помощ и в НСО, както и решения за основаване още веднъж на Комисия по проверка и за чуване на служебните министри на вътрешните работи и основния прокурор Иван Гешев.

Промените в Кодекса за обществено обезпечаване планува преизчисляване на пенсиите от 1 септември т година, тъй че самостоятелният коефициент на лицата да се умножи по средномесечния застрахователен приход за страната за 2018 година - 889,90 лв..

Промените в Закона за персоналната помощ връщат анулираните в края на предходната година текстове, което ще разреши на хората с увреждания да имат персонален помощник и в празничните дни, и след 17:00 ч. в делничните.

Увеличава се заплащането на персоналните асистенти. А с измененията в Закона за НСО се отстранява профилираният превоз за някогашни министър председатели и ръководители на Народното събрание, за членовете на Конституционния съд, кмета на столицата и основният прокурор.

Предлага се и Бюрото за отбрана към основния прокурор да премине под управлението на Министерството на правораздаването.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ желаят да се възвърне и разшири активността на така наречен Комисия по проверка, както и да бъде основана нова краткотрайна комисия за следствие на полицейското принуждение по време на митингите през лятото на 2020 година и за противозаконното подслушване.
Внесено е и искане за чуване на служебния министри на вътрешните работи и на правораздаването по отношение на основния прокурор Иван Гешев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР