Първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков, след като

...
Първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков, след като
Коментари Харесай

Битката за президент: Какви са очакванията на Радев и Герджиков за балотажа

Първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков, откакто стана ясно, че поради ниската изборна интензивност тази неделя ще има балотаж за президент, пристигнаха незабавно след първите данни от екзитпола нощес.

Според Радев резултатът за него и Илияна Йотова дава оптимизъм, само че това не значи, че изборите за президент на втория тур в неделя е превдварително решен.

В същото време Анастас Герджиков и Невяна Митева обявиха, че е реализирана главната цел, а точно балотаж.

Радев и Йотова чакат още едно рамо от всички политически сили, подкрепили ги през акцията.

„ Изборите демонстрираха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, с беззаконието и авторитаризма. Опитите с мимикрия, операциите за да се объркат и разколебаят хората, с цел да не гласоподават, очевидно не сполучиха. Поздравяваме и всички партии, които влизат в новия парламент. Към тях стои императивната задача да сформират държавно управление. Това държавно управление би трябвало да бъде реформаторско, антикорупционно, обществено “, съобщи Радев.

Той и Йотова ще разчитат и на гласовете на българските жители, които желаят България да бъде съвременна европейска страна.

„ На този балотаж ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото. Нашата победа зависи от нашата готовност “, сподели още Румен Радев.

За балотажа Анастас Герджиков и Невяна Митева чакат мощен мажоритарен избор.

„ Тук не става дума за смяна нито на тактика, нито на тактичност. Ние вършим това, което би трябвало да прави всеки претендент за президент. Ние се опитваме ясно да обявим нашата визия и това обръщение да доближи до оптимален брой хора. Аз съм уверен, че ще успеем да обърнем резултата - това е мажоритарен избор, на него ще се гласоподава за персони. Не е партиен избор. Досега това, че изборите бяха „ 2 в 1 “ ни подвеждаше да мислим, че има някаква връзка сред двете “, сподели Герджиков.

Кандидатът на вицепрезидент на Герджиков бе сбита и благодари за поддръжката на всички, които са дали своят вот.

Двете кандидатпрезидентски двойки се изправят още веднъж в борба за доверие в неделя, 21 ноември. Предстои да стане ясно и дали през актуалната седмица ще има спор сред Радев и Герджиков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР