Първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков дойдоха веднага

...
Първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков дойдоха веднага
Коментари Харесай

Битката за „Дондуков“ 2 вероятно ще се реши на балотаж

Първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков пристигнаха незабавно след оповестяването на резултатите от екзитпола нощес. По-късно Радев разяснява във „ Facebook “, че приема безапелационния резултат за него и Илияна Йотова с благодарност към всички, които са ги подкрепили.

Опонентът на Радев, Герждиков на собствен ред акцентира, че дружно с Невяна Митева са постигнали главната цел - балотаж на президентските избори.

Кандидатите за втори мандат на " Дондуков " 2 Румен Радев и Илияна Йотова чакат в неделя да получат поддръжка от всички политически сили, застанали зад тях през акцията.

„ Изборите демонстрираха решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, опитите за мимикрия и операция да се разколебаят хората да гласоподават. Поздравявам партиите, които влизат в новия парламент. Към тях стои императивната задача да сформират държавно управление ", съобщи президентът.

За балотажа Анастас Герджиков и Невяна Митева се надяват на мощен мажоритарен избор.

" Тук не става дума за смяна на нито на тактика, нито на тактичност. Ние вършим това, което би трябвало да прави всеки претендент за президент, ние се опитваме ясно да обявим нашата визия и това обръщение да доближи до оптимален брой хора. Аз съм уверен, че ще успеем да обърнем резултата - това е мажоритарен избор, на него ще се гласоподава за персони. Не е партиен избор, до момента изборите ни подвеждаха, че има някаква връзка сред двете ", съобщи Герджиков.

Междувременно от " Правосъдие за всеки " се извиниха за издигането на Лозан Панов за държавен глава и показаха, че пътищата на претендента и инициативния комитет са се разделили още в самото начало на акцията.

" Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от " Инициатива правораздаване за всеки " кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите ", съобщи адв. Петромир Кънчев.

С позиция във " Facebook " претендентът за вицепрезидент до Панов, Мария Касимова - Моасе напомни, че не предприемчив комитет, а персонално висшият магистрат я е поканил и благодари на всеки, който ги е подкрепил.

Предстои да разберем и по кое време ще се организира дебатът сред Радев и Грджиков преди балотажа на 21 ноември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР