Първите пратки занаятчийска “, произведени от ябълки, отглеждани в близост

...
Първите пратки занаятчийска “, произведени от ябълки, отглеждани в близост
Коментари Харесай

Арестувана пратка водка Atomiк, произвеждана в Чернобил за Великобритания

Първите колета „ занаятчийска “, създадени от ябълки, отглеждани наоколо до атомната електроцентрала в, бяха иззети от украинските управляващи и доставени на прокуратурата в Киев, оповестява Би Би Си.
Това заяви производителят на алкохол, Chernobyl Spirit Company. Създателите на необикновената водка се назовават обществено дружество и настояват, че Atomik е първият потребителски артикул от регион с след повредата на атомната електроцентрала през 1986 година
Пратката е взета от камион в дестилерия в Карпатите. От компанията означиха, че " нямат визия " за аргументите за конфискацията на артикули на път за Англия. Сега те чакат резултатите от следствие на украинските специфични служби.
" Изглежда, че сме упрекнати, че използваме подправени украински акцизни марки ", сподели Джим Смит, професор от Университета в Портсмут, който основава компанията Chernobyl Spirit Company с украински сътрудници. ”Но това е безсмислено, тъй като товарът пътува за Англия, и има нужните английски акцизни документи. ”
Джим Смит, дружно с други сътрудници учени, прекарва години в проучване на зоната на атомната електроцентрала в Чернобил и прилежащата територия с обща повърхност от 4 хиляди квадратни километра. Зоната е мощно нечиста с радионуклиди след повредата на АЕЦ и към момента се смята за радиоактивна.
 Чернобил – 35 години от най-тежката повреда в историята на човечеството Чернобил – 35 години от най-тежката повреда в историята на човечеството
На днешния ден се навършват 35 години от повредата в Чернобилската атомна електроцентрала в Украйна, напомня организация БГНЕС. На 26 апри...
Като част от изследването група учени запалянковци започнаха да отглеждат ръж и други култури в зоната, с цел да схванат какъв брой безвредни са за консумация.
Причината за основаването на алкохол била и желанието на учените да показват, че земята към зоната може да бъде употребена още веднъж.
Компанията дава обещание да даде 75% от всички доходи, с цел да помогне на хората в зоната, които към момента изпитват икономическите последствия от повредата в Чернобил.
„ Надяваме се, че този проблем скоро ще бъде позволен и ще продължим работата си, с цел да помогнем на хората, станали жертви на опустошителните обществени и стопански последствия от Чернобилската злополука “, сподели Генадий Лаптев, един от съсобствениците на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР