Първите пет станции от третата линия на метрото в София

...
Първите пет станции от третата линия на метрото в София
Коментари Харесай

През септември пускат първите пет станции от третия лъч на метрото

Първите пет станции от третата линия на метрото в София са подготвени на 81% и ще бъдат пуснати през септември. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно с транспортния министър Росен Желязков и шефа на "Метрополитен " Стоян Братоев ревизираха две от новите станции - "България " и "Красно село ".

Сега се строят общо 12 км с 12 метростанции от третата линия. Те ще свържат кварталите "Хаджи Димитър " с "Овча купел " и "Горна баня ". Новото метротрасе ще е напълно готово през януари 2020 година То ще се пуска на на стадии, тъй като строителството стартира по друго време.
9
Още през септември ще са подготвени първите пет станции с 5 км трасе - от пазара на "Красно село ", при булевардите "България " и "Гешов " при ВМА, при НДК и при Попа. Пътуването от "Красно село " до центъра ще лишава 8 минути, сподели Фандъкива.

През декември следващата година ще бъдат пуснати и още три станции - при Орлов мост, до Малък градски спектакъл "Зад канала " и на бул. "Владимир Вазов ".
9
За януари 2020 година е планувано стартирането на последните четири станции на линията - от "Красно село " до околовръстния път при кварталите "Овча купел " и "Горна баня ". Там ще има и дребна жп по линията София - Перник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР