Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото, обяви

...
Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото, обяви
Коментари Харесай

Меджидиев: Първите два медицински хеликоптера идват до месец

Първите медицински хеликоптери идват у нас по-рано от плануваното, разгласи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Той посочи, че процедурата по наемане на хеликоптери на лизинг към този момент е завършила и е извоювана от италианската компания, която е предложила по-добра цена.

" Със сигурност в края на

този месец или при започване на идващия, ще имаме два хеликоптера,

които ще започват и ще стартира въздушната помощ по въздуха. Пожелавам на сътрудника, който ще пристигна след мен, да приключи това - доста малко остана - площадките да бъдат приключени. Много малко остава и действително нашето население ще има незабавна помощ по въздуха ", съобщи Меджидиев.

Страната ни ще употребява хеликоптери на лизинг до момента в който не се снабди със свои лични.

Очаква се първият закупен хеликоптер да бъде доставен у нас през декември, а следващата година да получим още два.

Асен Меджидиев съобщи, че има доста положителни усещания за своя евентуален правоприемник на поста - проф. Христо Хинков и че е уверен, че той ще продължи започнатото за построяването на детска болница, незабавната помощ по въздуха и промяната в ТЕЛК.

Ако има нарастване на потребителската такса за посещаване при персонален доктор, то би трябвало да се поеме от страната. Това сподели още служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев пред Георги Любенов “. Той съобщи, че постоянно е защитавал ползите на сътрудниците си лекари и на пациентите.

Меджидиев добави, че следва да бъдат унищожени към 1 400 000 дози ваксини против COVID-19 на „ Пфайзер/Бионтех “.

Успехът на нашето държавно управление е, че се договорихме с Европейската комисия, а тя се контракти с „ Пфайзер “ за понижаване на дозите. Отпада задължението на страната оттук насетне да получава ваксини, които да унищожава. Ние спестихме 188 милиона на държавата от ваксини, които трябваше да заплатим в този момент през юни и да ги унищожим, разяснява министърът.

По думите му тези спестени пари ще бъдат задоволителни да се изгради детската болница, както и за хотела, и за рехабилитационния център към нея.

Изтъкна, обаче, че го наскърбяват изказванията, че служебното държавно управление следва проруски ползи.

" Стана ми малко обидно - аз в никакъв случай не съм имал проруски ползи, с цел да се разяснява, че нашият кабинет има проруски ползи. Никога! Аз съм защитавал единствено ползите на България. И президентът постоянно е стоял и е упорствал за това. Абсурдна е формулата " всички против Радев и служебното държавно управление ". Не може да остане такова клеймо! Аз поех поста с концепцията, че ще работя не повече от 2-3 месеца и след това ще се върна при моите пациенти. За всеки от нас беше по този начин, само че се наложи да останем за по-дълго, което беше тежко за всички. Лекото беше, че работихме в екип. Гордея се, че направихме нещо и поисквам самодейностите, които ние започнахме, да бъдат продължени. Аз откъм гърба съм подготвен да оказвам помощ на всеки един министър на опазването на здравето, който и да е той ", сподели Меджидиев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР