Първите лъчи на първото юлско слънце бяха посрещнати от хиляди

...
Първите лъчи на първото юлско слънце бяха посрещнати от хиляди
Коментари Харесай

Хиляди посрещнаха Джулай морнинг на морския бряг

Първите лъчи на първото юлско слънце бяха посрещнати от хиляди на брега на морския бряг - от Камен бряг до Ахтопол.

В България Джулай морнинг става част от хипи придвижването през 70-те години на предишния век. За мнозина посрещането на изгрева е знак на филтриране и ново начало.

Централният и Северният плаж в Бургас се извършиха с хиляди хора, които посрещнаха Джулай морнинг. Половината от тях бяха във водата, а другите на пясъка, където купонът продължава от нощес, съобщи Бургас Инфо.


Снимка: BurgasInfo
Хубавото време и топлата морска вода направиха прекарването неповторимо. Някои избраха да чакат на пясъка в палатки и край разпален огън, слушайки хубава музика, други пристигнаха тъкмо за момента, който следиха от моста.

Изгревът бе посрещнат с едноименната ария на " Юрая Хийп ".

На Камен бряг още от нощес се събраха стотици хора, които чакаха първите лъчи на слънцето под звуците на рок музика.


Снимка: Pronewsdobrich
" Слънцето е знак на топлота, сила, позитивизъм. Събира се една голяма сила, това е магия ", споделя един от посетителите на събитието тази година.


Снимка: Фейсбук
Десетки посрещнаха първото юлско утро край Потопената черква в язовир " Жребчево " под звуците на песента " Нека бъде светлина " дружно с Васко Кръпката и " Подуене блус бенд ". Прозвуча и емблематичната " Джулай морнинг " на " Юрая Хийп ", дала име на празника, с който от години в България се посреща лятото.

В традиция от четири години се трансформира Джулай морнинг край бент. " Жребчево ", като през 2020 година събитието бе анулирано поради пандемията от ковид. Тазгодишното издание е под наслов " Юлско утро над потопената черква - традицията продължава ".



Празникът, проведен от общината и Общинския съвет в Твърдица, мина с осъществявания на рокгрупи пред запалянковци, които пренощуваха край язовира; те имаха опция да слагат палатка или каравана в спонтанен парк.

Мястото притегля целогодишно туристи, тъй като там се намира неповторимата черква " Св. Иван Рилски ", останала от село Запалня, потопено във водите на язовира през 1965 година. За първи път от години църквата е във водите на язовира. Миналата година постройката бе укрепена. Вече е част от маршрутите на туроператорски компании, провеждат се и разходки до нея с лодки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР