Първите консултации за нов кабинет между ПП и БСП завършиха

...
Първите консултации за нов кабинет между ПП и БСП завършиха
Коментари Харесай

Василев след преговорите с БСП: Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството

Първите съвещания за нов кабинет сред Политическа партия и Българска социалистическа партия приключиха сполучливо. Досегашните сътрудници във властта се договориха да работят за ново държавно управление. Двете обединения регистрираха свършеното в партньорството дотук и направиха поръчки да го надградят.
„ Постигнахме единодушие по целите на държавното управление. Надявам се, че ще успеем да създадем всичко за ползите на България, както първият кабинет ", съобщи Асен Василев след края на договарянията.
Двете партии ще изготвят в къси периоди стратегия от експертните екипи, която да бъде призната и на политическо равнище и която да залегне с ясни съответни периоди и задължения за това какво ще се случва занапред до края на годината като промени, разясни Василев.
От своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова добави, че на срещата са коментирали всичко, което е направено досега.
„ На тази среща отчетохме положителното, което постигнахме за 6 месеца, а то не е по никакъв начин малко. Дадохме си сметка и за слабостите ни, една от тях беше, че не подготвихме от началото още ясна стратегия със задания и периоди ", добави тя.
„ Министерствата, ресорите ще оставим за втори стадий на нашите диалози, по-важно е да подготвим програмата и законодателната рамка, по която ще работи Народното събрание в идващите 6 месеца ", уточни Нинова.
От Политическа партия разясниха, че на следващия ден ще бъде извършена среща с представителите на Има Такъв Народ, които напуснаха партията.
По тематиката за изгонените 70 съветски дипломати, Нинова сподели, че приканват дипломатите на двете страни да създадат всичко допустимо да не се стига до закриване на посолството и да се възстановява разговорът.
„ Дипломатите би трябвало да си влязат в ролята. Нашите да работят за българския интерес, а съветските за интереса на Руската федерация. Нормализирането на връзките минава през разговора ", сподели от своя страна Асен Василев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР