Първите компоненти на американската система за противовъздушна отбрана Пейтриът пристигнаха

...
Първите компоненти на американската система за противовъздушна отбрана Пейтриът пристигнаха
Коментари Харесай

В Словакия пристигнаха първите компоненти на Пейтриът в замяна на С-300

Първите съставни елементи на американската система за противовъздушна защита " Пейтриът " дойдоха в Словакия, доставени от съдружници от НАТО, заяви през днешния ден във " Facebook " словашкият министър на защитата Ярослав Над, представен от Ройтерс.

Дислоцирането на останалите съставни елементи ще продължи през идващите дни.

Системата ще бъде ситуирана на летището в централния град Слиач и ще бъде ръководена от немски и нидерландски военни.

" Пейтриът " са противоракетни батареи, които могат да противодействат и да унищожават балистични ракети, самолети и крилати ракети. Те са необятно употребявани в Близкия изток.

Първите съставни елементи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " идва откакто преди дни Словакия разгласи подготвеност да даде противовъздушни комплекси С-300 на Украйна, само че единствено в случай че получи заместващо въоръжение от НАТО. По-късно Нидерландия и Германия оповестиха, че ще доставят на Словакия американски системи за противовъздушна защита вместо системите за противовъздушна защита С-300, в случай че те бъдат предадени на Украйна.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от съдружниците си, които употребяват съветско съоръжение и системи, които включват и С-300 и С-400, да обмислят даването им на Украйна.

Преговорите за снабдяване на Киев на С-300 не престават, като в това време България и Гърция към този момент отхвърлиха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР