Първите доставки на помощи от Германия за хората в ивицата

...
Първите доставки на помощи от Германия за хората в ивицата
Коментари Харесай

Спуснаха храна с парашути в Газа

Първите доставки на помощи от Германия за хората в линията Газа бяха спуснати през днешния ден от въздуха с парашути като част от задача на немските военни за оказване на помощ на популацията там, предава БНР.

Германските въоръжени сили изпратиха в региона на Газа два самолета С-130 " Херкулес ". Всеки аероплан може да транспортира до 18 тона товар. Самолетите изхвърчат от Йордания, която е основател на въздушните доставки. Съединени американски щати и Франция също вземат участие в самодейността.

Организации за оказване на филантропична помощ разказват ситуацията в Ивицата Газа като все по-отчайващо. Организация на обединените нации съобщи, че в крайбрежната линия се обрисува гладна рецесия, в случай че доставките по сухопътните направления не бъдат разширени.

По време на първия си сходен полет немските военновъздушни сили пуснаха 4 тона филантропични доставки. Четирите палета са доставени с акуратност от височина към 1000 метра. Федералното министерство на външните работи съобщи, че този полет е единствено началото на въздушния мост с помощи.

По суша под израелски надзор към момента идват доста по-малко храни, в сравнение с са нужни за снабдяването на почти 2,2 млн. души. Поради това Съединени американски щати и Европейски Съюз приготвят спомагателни доставки на помощи по море. 

Днес 115-те тона храна и питейна вода, пристигнали от Кипър, бяха разпределени в Ивицата Газа. Операцията на организациите " Отворени ръце " и " Световна централна кухня " се счита за тест за морския мост на Европейски Съюз.
ТЕМА преди 14 минути 185 преди 23 минути 276 преди 4 часа 1935
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР