Първите десет в класацията на най-големите компании в света Forbes

...
Първите десет в класацията на най-големите компании в света Forbes
Коментари Харесай

Китайските компании доминират в класацията Forbes Global 2000

Първите 10 в класацията на най-големите компании в света Forbes Global 2000 включват пет китайски компании, четири американски и една от Холандия. Както отбелязва изданието, превесът на китайските компании в топ 10 се записва за първи път от съставянето на този рейтинг.

Първата позиция в класацията на Forbes Global 2000 заема китайската банкова корпорация ICBC, следвана от американската банка JPMorgan Chase. Третото и четвъртото място са на китайските банки - Китайската строителна банка и Земеделската банка на Китай, а Банката на Америка заема пета позиция. Американската компания Apple е шеста в листата, а китайските компании Ping An Insurance Group и Bank of China заемат надлежно седмо и осмо място. На деветия ред са англо-холандските Royal Dutch Shell, а Wells Fargo е десета в влиятелната ранглиста.

Като цяло позициите на фирмите в топ 10 не са се трансформирали доста спрямо предходната година, само че американският Berkshire Hathaway е изнемощял от тях. Общо в класацията за 2019 година има 575 американски компании, което е с 16 повече от миналата година. Включени са също и 309 китайски компании, т.е. те са с 18 повече спрямо предходната година.

Класацията на най-големите компании в света на Forbes се основава на кумулативна оценка на приходите, облагите, активите и пазарната стойност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР