Първите чартъри с туристи от Беларус до Варна и Бургас

...
Първите чартъри с туристи от Беларус до Варна и Бургас
Коментари Харесай

Туроператори анулираха първите чартъри от Беларус до Варна и Бургас

Първите чартъри с туристи от Беларус до Варна и Бургас са анулирани откакто през вчерашния ден Украйна затвори въздушното си пространство за полети поради абсурда със арестувания публицист и опозиционер Роман Протасевич. Това разгласи за TravelNews Тодор Камарашев, шеф на туроператора “Теди-Кам”, който работи главно на пазарите от някогашните соц страни. Всички полети за 1 юни, 5 юни и 9 юни 2021 година са анулирани макар, че са били цялостни. Чартърната стратегия се отсрочва за след 18 юни, като ще се търси вид за осъществяване през Русия. Това ще удължи и оскъпи полетите, само че нямаме различен вид, сподели той.

Туроператорът към този момент е уведомил с писмо за обстановката хотелиерите, които е трябвало да отворят обектите си и да одобряват туристите. “Силно се надяваме множеството туристи от Беларус да се презепишат за предстоящ интервал, като ще ви държим осведомени какво е решението им - анулация или промяна”, написа в писмото. При анулации “Теди-Кам” и хотелите ще би трябвало да връщат парите. Ситуацията е мощно притеснителна за всички, тъй като над 20 хотела по морето са разчитали да отворят за летния сезон с туристите от Беларус. За страдание ситуацията с тази страна е геополитическо и българските управляващи не могат да се намесят, разяснява Тодор Камарашев.

Чартърите на “Теди-Кам” от Украйна стартират на 1 юни 2021 година Записванията вървят добре на този пазар и чакаме възобновяване през този сезон. Тодор Камарашев се надява да бъде изчистен допустимо най-скоро казусът със зелените коридори през Румъния за идващите с рейсове от Украйна. Туроператорът регистрира мощен интерес в резервациите още на пазарите в Молдова, Румъния и Полша. На този стадий не се чакат туристи от Русия.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР