Първите актьори в театъра - Мутафова, Калоянчев и Лолова, греят

...
Първите актьори в театъра - Мутафова, Калоянчев и Лолова, греят
Коментари Харесай

Внукът и правнуците на Калоянчев откриха маската му в Сатирата СНИМКИ

Първите артисти в театъра - Мутафова, Калоянчев и Лолова, греят на скулптурни маски



" Много се веселя, че дядо ми не е пропуснат. Всичко, което прави шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов, е необикновено! Трябва да остане паметта за великите ни актьори. "
Това сподели внукът на Георги Калоянчев от сина му Ивайло - Валентин, който пристигна на откриването в четвъртък на маски на Калата, Мутафова и Лолова в Сатиричния спектакъл.
 Калин Сърменов дръпна завесата с ръкопляскане Калин Сърменов дръпна завесата с ръкопляскане  Лицата на великите комици греят от централната колона Лицата на великите комици греят от централната колона
Валентин Калоянчев, третият представител на великата фамилия, също се занимава с спектакъл, без да е кандидатствал в НАТФИЗ - в Дупнишкия спектакъл.
" Израснал съм с театъра във всичките му форми. Винаги съм се възхищавал и на дядо ми, и на татко ми, който в този момент чакам да се върне от присъединяване в провинцията ", споделя още Вальо, който бе пристигнал с обичаната си жена и двамата си синове. " Нищо че са дребни, желаех да им покажа мястото, за което моят дядо си е дал живота ", сподели с усмивка Валентин.
 Валентин с чичо си Явор, жена си и децата - фотографията с двете деца Валентин с чичо си Явор, жена си и децата - фотографията с двете деца


Преди година внукът на Калоянчев се завърна у нас, откакто приключи образованието си за боен водач в Англия. За всеобща изненада Валентин загърби кариерата си в Лондон и се прибра у нас, тъй като желал да провокира себе си в ново занятие. И несъмнено, влюбил се и останал в България.
 Албена Михова Албена Михова


" Паметта на хората за великите би трябвало да е жива и с тази открита колона от скулптурни маски театърът демонстрира своята благодарност към артисти като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Татяна Лолова. Отпред е бюстът на Алеко Константинов от Вежди Рашидов. Всичко стартира от една маска на Радой Ралин, която ни подариха - беше останала в заведение, един човек я е взел и я донесе. Тя беше счупена, само че е маската на Радой. На мен ми се видя значимо да я запазя, да се трансформира в знак, тъй като Радой Ралин е индивидът, който прокара концепцията за Сатиричен спектакъл. След тези три маски ще създадем и Георги Парцалев. Идеята е на месец да се случва най-малко по една маска ", показа шефът на Сатирата Калин Сърменов. Автор на маските е съученичката на Сърменов - скулпторът Кунка Димитрова.
" Ние сме театърът с най-вече министър председатели, работата е сполучливата формула ", съобщи още Калин Сърменов.
 Почти цялата натрупа бе на откриването отпред с Боби Турбото Почти цялата натрупа бе на откриването отпред с Боби Турбото


Съвсем скоро следва откриването и на стенописа " Небесен спектакъл ", който Сатирата прави взаимно с Художествената академия, разгласи Сърменов. Всички плакатисти, които приключват, ще вършат плакати на представления на Сатирата, след което ще бъдат подредени в галерия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР