Първи опит за измама с отрицателни PCR тестове. В схемата

...
Първи опит за измама с отрицателни PCR тестове. В схемата
Коментари Харесай

Разкриха схема за издаване на отрицателни PCR тестове в Русе

Първи опит за машинация с негативни PCR проби. В схемата е замесен пулмолог от Русе, без да има визия, че е фалшифициран подписът му. Фалшивите документи са се търгували за 60 лева
Дързък и находчив 34-годишен измамник от Русе употребява Коронавирус обстановката, с цел да издава погрешни документи за негативни PCR проби за чужбина. Схемата обаче е разкрита, когато семейство от Разград минава Дунав мост, само че без наложителните проби. Връщат ги назад и в рамките единствено на час те се появяват още веднъж на границата към този момент с издадени документи.
Това усъмнява граничните служители на реда и стартират по-прецизно да преглеждат документите им, които нямат нищо общо с същинските. Тестовете са били подписани от доктор пулмолог, а не от шеф на лаборатория. Лекарят схваща, че името му е забъркано в измамата от проверяващите служители на реда. А арестуваното семейство признава, че против 60 лв. на човек се е сдобило с подправените документи.
Със случая се е заела прокуратурата, само че от Гранична полиция не изключват опцията и различен път български жители да са минавали границата с подправени негативни PCR проби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР