Първи на площад “Княз Александър I ще преминат над 800

...
Първи на площад “Княз Александър I ще преминат над 800
Коментари Харесай

Италиански танкове “Стрела” - за пръв път във военния парад в София /на живо/

Първи на площад “Княз Александър I ” ще преминат над 800 военнослужещи в седем представителни блока. В парада ще се включат 62 верижни и колесни бойни машини, а изтребителната, щурмовата, вертолетната, транспортната и образователната авиация на родната войска ще прелети над София.

 

Командващ парада ще бъде командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. Президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще одобри строя на представителните блокове. 

 

Тържественият водосвет на бойните флагове ще се състои в границите на парада поради продължаващия ремонт на Паметника на незнайния войник.Той ще бъде отслужен от Негово преосвещенство Мелнишкия свещеник Герасим – основен секретар на Светия синод на Българската православна черква.

В ритуала ще вземат участие знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената светини и представителните блокове на въоръжените сили с бойните си флагове.

Веднага след църковния обред ще стартира военният церемониал.

 

В парада ще вземат участие и 174 военни музиканти от Гвардейския внушителен духов оркестър, представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, военно формирование 34750-Карлово и Съвместното командване на специфичните интервенции, фестивалният оркестър от състава на Националния боен университет " Васил Левски " и военно формирование 24 150 – Стара Загора.

 

Парадът ще бъде открит с боен хеликоптер Ми-17 с националния трикольор. След прекосяването на представителните блокове на въоръжените сили в церемониален марш на площад " Княз Александър I " ще стартира въздушният съставен елемент на парада.

 

Предвижда се в него да вземат участие 19 вертолета и самолета, които са на въоръжение във Военновъздушни сили и Военноморски сили: вертолетите Ми-17, Ми-24, " Кугар " и " Пантер ", както и самолетите L-410, " Спартан ", L-39Z, " Пилатус ", Су-25 и МиГ-29.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР