Първенството на България по футбол за жени през новия сезон

...
Първенството на България по футбол за жени през новия сезон
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в женското футболно първенство у нас

Първенството на България по футбол за дами през новия сезон 2021/2022 ще се организира със 17 тима, което е връх по повсеместност от над 15 години насам, оповестиха за Българска телеграфна агенция от футболния съюз.

През миналата акция шампионатът се организираше с 14 тима, а всички досегашни участници се резервират. Има и три нови клуба, като това са Шумен, Градешница (област Ловеч) и Спортика (Благоевград). Така Благоевград става с два локални клуба, защото и Пирин резервира състава си.

Първенството при дамите също ще се организира в два стадия. 17-те тима ще играят в постоянния сезон по един път, а по-късно ще бъдат разграничени на първа 10-ка и втора 7-ца. Във втората фаза тимовете ще играят по два пъти на разменено посещение.

В БФС означават обстоятелството, че тимовете нямат желание да се отхвърлят, макар че главният спонсор "Емирейтс Уелт " се отдръпна от шампионата. До момента оттова идваха средства за покриване на някои разноски на женските тимове. В момента президентът на централата Борислав Михайлов договаря със застрахователна компания за общоприет сътрудник на женското направление.

Много сериозен интерес при женския футбол се вижда и при подрастващите. В БФС са записали 67 девически и момичешки тимове във възрастите U13, U15 и U19.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР