Първата в Австралия сграда със слънчева фасада ще използва 1182

...
Коментари Харесай

Австралия строи сграда с фасада от слънчеви панели


Първата в Австралия постройка със „ слънчева фасада ” ще употребява 1182 немски панела
(снимка: Kennon)

Австралийска компания строи многоетажна постройка със „ слънчева ” фасада – това дизайнерско решение е по-красиво и дейно от потреблението на обособени слънчеви панели. Сградата на Kennon в Мелбърн наподобява солидна, генерира електричество в обилие, а покривът остава свободен за оранжерия, кафене или други цели.

Доскоро в Австралия нямаше стандарти за пожарна сигурност при потребление на слънчеви панели като фасадна обшивка. Kennon обаче купува 40 слънчеви панела на собствен личен риск и построява откъс от фасадата за полеви проби, заяви NewAtlas. Експертната компания Red Fire Engineers оказва помощ за документиране на модела и правене на разрешителни за потребление на слънчеви панели за обшивка на постройката.
още по темата
1182 панела от немската компания Avancis ще бъдат употребявани при създаване на първата в Австралия постройка с фасада от слънчеви кафези, наречена 550 Spencer. В страната няма произвеждане на слънчеви панели. При оптимално осветяване слънчевата фасада ще може да генерира 142 kWh сила, което ще покрие двукратно потребностите ѝ.

Външно 550 Spencer ще наподобява като структура със солидна стъклена стена, само че под стъклото, отвън отворите на прозорците, ще бъдат скрити външно неразличими слънчеви панели.

Очаква се строителството да завърши в средата на 2023 година и тогава ще се разбере какъв брой правилни са изчисленията на дизайнерите. Във всеки случай този план проправя пътя за новата мода в архитектурата на постройките, при която грижата за околната среда е съчетана с хубост и функционалност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР