Първата точка в дневния ред на следващия министър на отбраната

...
Първата точка в дневния ред на следващия министър на отбраната
Коментари Харесай

Въпросът с танковете за Украйна на първо място в програмата на новия германски министър на отбраната


Първата точка в дневния ред на идващия министър на защитата на Германия ще бъде дали да се доставят на Украйна танкове  " Леопард ", съобщи пред радио " Дойчландфунк " немският министър на стопанската система Роберт Хабек.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8930
" Когато министърът на защитата бъде разгласен, това съответно ще е първият въпрос, който ще бъде решен ", сподели в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос (Швейцария) Хабек, представен от Ройтерс.

Германската министърка на защитата Кристине Ламбрехт през вчерашния ден подаде оставка, откакто държавното управление беше подложено на засилващ се напън да разреши на съдружниците да изпратят на Украйна тежки танкове. Това се случва при започване на седмица, която може да се окаже повратна за западните проекти за в допълнение въоръжаване на Киев, заяви Ройтерс.

Хабек напомни, че по време на предизборната акция канцлерът Олаф Шолц е декларирал, че в неговото държавно управление би трябвало да има еднакъв брой мъже и дами на управителни постове. С това той загатна, че отпред на отбранителното министерство още веднъж ще бъде назначена жена.

Днес се чака да бъде огласено кой политик от Социалдемократическата партия на канцлера ще поеме поста министър на защитата, добавя " Дойчландфунк ", представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР