Първата стъпка за качествена реформа в сектор „Транспорт“ е освобождаването

...
Първата стъпка за качествена реформа в сектор „Транспорт“ е освобождаването
Коментари Харесай

Събев: Още уволнения в сектор Транспорт в името на качествена реформа

Първата стъпка за качествена промяна в бранш „ Транспорт “ е освобождението от служба на всички ръководители на държавни предприятия и ведомства с неприятни финансови индикатори и ниско качество на работа. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия транспортният министър Николай Събев. Коментарът му е във връзка вчерашното уволняване на шефа на БДЖ „ Пътнически транспорти “ Любен Нанов.

Финансовата неустойчивост и откритите нарушавания при ремонтите на вагоните и мотрисите, които сега се проверяват, са измежду главните претекстове за уволнението на шефа на БДЖ, съобщи транспортният министър Николай Събев. Ще последват и още оставки.

„ Ръководители, чиито ведомства и предприятия са с неприятни финансови резултати и неприятно качество на ръководство, не трябва да чакат да им желая оставката “, сподели той.

Няма любимец за поста шеф на БДЖ, съобщи Събев. Ще се разчита на квалифицирани фрагменти, които имат предпочитание да доведат промяната в превоза до дъно.

" Нашата цел е транспортната система на България да е ефикасна за потребителя. Той да е удовлетворен. Ние не идваме, с цел да дойдат наши хора. Това заявяваме занапред и апелирам, наблюдавайте всички наши дейности. Аз мога да направя тази промяна с екип, само че апелирам ви дайте ни време ", добави транспортният министър.

На конгрес в Русе Николай Събев разисква с специалисти и жители потребността от възобновяване на полетите Русе - София. А на летището край Щръклево кацна аероплан с представители на авиационната промишленост и въздушната администрация.

" Учудващо за мен открих това летище, което след 20 години има един терминал непокътнат. Лесно е да се възвърне - пистата също ", сподели Тодор Иванджиков, ръководител на Асоциацията на българската авиационна промишленост

В момента се ревизира концесионния контракт на летище София и в случай че има нарушавания, управляващите ще пристъпят към дейности, сподели транспортният министър.

Приоритет в работата му ще бъде и облекчаването на трафика по всички гранични пунктове в страната. Мерките за ускорение на режима на прекосяване първо ще се приложат на Дунав мост при Русе, където всекидневно има километрични опашки от тежкотоварни камиони.

Междувременно групата „ Обществен надзор “ популяризира скандално видео, в което инспектор на ТОЛ-системата наскърбява жител на Молдова. Министърът на превоза разяснява, че е гледал видеото.

" Видях го, предадено е към Министерство на вътрешните работи. Такива връзки не трябва да се получават повече ", сподели Николай Събев.

А абсурдът на Дунав мост е станал, тъй като водачът не е могъл да заплати таксата си с карта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР