Първата регионална иновационна долина в България беше официално регистрирана на

...
Първата регионална иновационна долина в България беше официално регистрирана на
Коментари Харесай

Официално: Пловдив е първият град у нас на световната карта за иновации

Първата районна иновационна котловина в България беше публично записана на международната карта. Тя се намира в Пловдив и ще работи в региона на биоикономиката и храните и ще бъде една от стоте такива структури в целия Европейски съюз.
Сдружение " Долина за длбокотехнологични нововъведения - Пловдив " реализира триумф в предварителната процедура и Южен Централен регион на Република България беше включен на Европейската карта на районите, изявили интерес да изградят районна новаторска котловина и да основават партньорства с други долини.

Съгласно Новата Европейска стратегия за нововъведения ще бъдат избрани до 100 района, които се ангажират да подобрят координацията и насочеността на своите вложения и политики в региона на научните проучвания и нововъведенията на районно ниво. Очаква се тези райони да дадат приоритет на 3-4 междурегионални иновационни плана, в това число в региона на дьбоките нововъведения, свързани с основни цели на
EC.

„ Предстои ни дълъг път и работа за създаване на нашата районна новаторска екосистема, с цел да попаднем в листата на 100-те “, споделиха от сдружението. 

През пролетта в Пловдив се организира първата районна кръгла маса на тематика „ Иновациите в дневния ред на Европа ”. Събитието се състоя на територията на „ Пловдив Тех Парк “ АД, като то бе новаторско както за Пловдив, по този начин и за пловдивския район, заяви доцент Иво Димитров - член на Съвета на шефовете на " Пловдив Тех Парк ", който е и ректор на МВУИЕЛ Махатма Ганди.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР