Първата ракета на тениса на България Григор Димитров стартира защитата

...
Първата ракета на тениса на България Григор Димитров стартира защитата
Коментари Харесай

На живо: Гришо на един тайбрек от отпадане

Първата ракета на тениса на България Григор Димитров започва отбраната на трофея си от Бризбейн.

Световният номер 3 се изправя против представителя на домакините Джон Милман.

Тайбрекът започва извънредно за Димитров, като Милман поведе с 3-0 след пробив. Григор обаче върна пробива, и изравни, а по-късно даже поведе с 4-3.

6-6 Нов гейм на нула за Гришо, с цел да прати втория сет в тайбрек.

5-6 Милман се приближава до мечтаното начало в Бризбейн, като и шансът е на страната на домакините.

5-5 Първи гейм на нула за Гришо в дуела.

4-5 Димитров пропусна златен късмет да пробие австралиеца, само че Милман избави точката за пробив и възвърне задатъка си.

3-4 Милман с много по-малко съмнения от българина взе подаването си.

3-3 И отново върнат пробив. Сценарият от първия сет се повтори и Димитров не съумя да затвърди пробива си с невероятни неточности.

Пробив! 3-2 Григор бе догонващ в петия гейм, само че внезапно се озова на печеливша позиция и не пропусна шанса си да пробие.

2-2 Вторият сет стартира с замяна на сервис геймове, като Милман не даваше даже точка на Гришо.

Първи сет 4-6 Григор поведе с 30-0, само че по-късно разреши цялостен поврат на Милман и представителят на домакините се възползва чудесно, пробивайки още веднъж, с което завоюва и целия сет.

Статистиката демонстрира, че все още Димитров печели по-късите разигравания, само че прави повече непредизвикани неточности.

4-4 Не доста елементарно, само че Григор Димитров продължи да държи равенството в дуела.

3-3 Шестият гейм бе напряко маратонски, с шест равенства и две точки за пробив за Милман. Григор продължи да играе отпуснато и най-после единствено отличната му техника го избави от втори продънен сервис.

2-3 Австралиецът даде единствено една точка на Димитров в петия гейм и се върна в пътя.

2-2 Върнат пробив за Милман - Григор влезе зле в гейма и изоставаше от самото начало, с цел да загуби най-после подаването си и да отстрани преимуществото, извоювано в предходния.

Пробив! 2-1 В третия гейм българинът пропусна две точки за пробив, остави Милман да изравни отново, само че най-после употребява третия късмет и взе сервис гейма на противника.

1-1 гейма Милман взе бързо първия си сервис гейм, след което съумя да стигне до точка за пробив. Григор поведе с 40-0, единствено с цел да разреши на противника да изравни и даже да стигне до въпросната точка. Все отново първата ни ракета се отърси от първичното разклащане бързо и завоюва подаването си от втория опит.

Срещата започва минути преди 14 часа и ще може да следите развоя ѝ с Gong.bg. Двубоят е финален от програмата на корт Pat Rafter Arena, където борбите стартираха още в 3.00 часа.

28-годишният Милман заема 128-о място в света сега. Двамата тенисисти имат една среща между тях досега. Тя се състоя през 2010 година в първия квалификационен кръг в Нотингам. Австралиецът побеждава.

Припомняме, че Димитров завоюва предходното издание на шампионата в Бризбейн. Във финала хасковлията подчини Кей Нишикори. Японецът няма да взе участие в тазгодишното издание поради възобновяване от контузия.

Пътят на Гришо в Бризбейн очистен от още един любимец

Гришо подкара поред любимците на Австралия
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР