Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на

...
Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на
Коментари Харесай

Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на турнира на клей от сериите WTA 125 в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на шампионата на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд от 115 хиляди $, съобщи Спортал.

Българката направи поврат и победи с 4:6, 6:0, 6:2 третата сложена и №75 в международната класация Жасмин Паолини от Италия.

Вики позволи пробив за 2:4 в първия сет, само че съумя да го върне при 4:5. За страдание, тя позволи нов брейк в идващия гейм и отстъпи с 4:6.

Томова изигра страховит втори сет и го завоюва на нула за 31 минути. Добрата серия на българката продължи и тя поведе с 3:0 в третата решителна част. Последва замяна на пробиви до 5:2 изгода на Томова. При този резултат Вики направи още един пробив и затвори мача с 6:2 за 2 часа и 4 минути игра.

За триумфа си Томова проработи 15 точки за международната класация. Във втория кръг нашето момиче ще срещне №99 в света Юлия Грабхер от Австрия. Двете играха за първи път по-рано през сезона в Оейраш (Португалия) през април, като Томова завоюва мъчно с 3:6, 7:6(5), 6:3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР