Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров започна

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров започна
Коментари Харесай

Григор Димтиров потегли в Индиън Уелс с двусетов успех срещу корав французин

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров стартира с победа присъединяване си в откриващия за годината шампионат от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, откакто в дуела си от втория кръг надигра французинът Александър Мюлер.

Световният №13 имаше мъчно начало против 27-годишния Мюлер, само че все пак в хода на срещата показва класа, с цел да стигне до двусетов триумф - 7:5, 6:2 за малко повече от час и половина игра.

Мачът несъмнено не започва по усета на Димитров, който в първия сет позволи да изостане с 1:3 гейма след ранен пробив. Постепенно обаче Григор увеличи равнището си на игра и справедливо върна брейка в осмия гейм, изравнявайки при 4:4. Още в идващия си сервис гейм българинът трябваше да отразява нов късмет за пробив пред своя противник, само че този път се оправи, а по-късно дочака своя момент в решителния 12-и гейм, с цел да завоюва за повторно подаването на Мюлер, а с това и първата част със 7:5.

NO WAY DIMITROV |
— ATP Tour (@atptour)

Във втората Гришо имаше ясно изразено преимущество през цялото време, като небрежно нашето момче поведе с пробив и 3:0. В шестия гейм 32-годишният хасковлия стигна до три благоприятни условия да поведе с 5:1, само че френският му конкурент откри метод да остане в борбата и да се добере до 2:4, а по-късно да сложи и напрегнат най-хубавия ни тенисист в седмия гейм, стигайки до брейкбол. Ръката на Димитров обаче не трепна и той съумя да поведе с 5:2 и още в идващия гейм си обезпечи мачбол при сервис на Александър Мюлер, който българинът осъществя, с цел да постави точка на разногласието в дуела.

По този метод Григор Димитров, подложен под №13 в главната скица, се класира за третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, където го чака ново френско затруднение в лицето на 21-ия в схемата Адриан Манарино.

До този миг първата ни ракета и първенецът от последното издание на Sofia Open са се срещали общо четири пъти, като във всеки един от случаите успеха е била за Гришо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР