Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се
Коментари Харесай

Стабилен Григор мина през Руне и е четвъртфиналист в Пекин

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, Китай, откакто съкруши в два сета международния №4 Холгер Руне от Дания.

Гришо изигра доста стабилен дуел и се възползва по допустимо най-хубавия метод от огромния брой непредизвикани неточности на своя съперник за крайното 6:3, 7:5 по-късно повече от час и половина престой на корта.

Мачът стартира чудесно за българина, който в началните минути доминираше тотално, а неточностите от ракетата на неговия противник му разрешиха небрежно да се откъсне с два пробива и задатък от 4:0 гейма. Руне понижи пасива си на 3:4, само че все пак Димитров не позволи да се стигне до поврат и взе идващите си две подавания, с цел да затвори сета с 6:4.

Във втората част и двамата тенисисти бяха постоянни в своите сервис геймове, само че при 6:5 в интерес на Григор той стигна до три поредни мачбола и осъществя последния от тях, поставяйки точка на разногласието в срещата.

За нашето момче това бе общо 35-и триумф в кариерата му против състезател от топ 10 и общо четвърти през този сезон след тези против Хуберт Хуркач в Ротердма, Тейлър Фриц в Женева и Франсис Тиафо на Уимбълдън. Срещу играч от топ 5 пък хасковлията записа първа победа от 2021-а година насам.

По този метод Григор Димитров за четвърти път ще играе в четвъртфиналите в Пекин, като най-хубавото му достижение е финалът през 2016-а година.

В утрешния ден първата ни ракета още веднъж ще излезе на корта в китайската столица в търсене на място в полуфиналите на шампионата, а този път против него ще бъде поставеният под №6 Яник Синер от Италия, който по-рано през днешния ден отпусна единствено два гейма на японеца Йошихито Нишиока за крайното 6:2, 6:0.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР